KANDALLÓK

A lángoló tűz összehozza a családokat, és bármilyen időben melegen tart minket.  Egy szép kandalló nemcsak a tekintetet vonzza, hanem családtagjaink és vendégeink is szívesen húzódnak a közelébe. A kandalló mindig uralja azt a teret, ahová kerül.

A mai, valódi értelemben vett kandallók Nyugat-Európában jelentek meg a 13-14. századi kastélyokban, ahol a nyitott kandallók még minimális hőt adtak le a nagy termekben és inkább presztízs értékkel rendelkeztek mint fűtőértékkel. A huszadik század végén a kandalló kultúra erős fejlődésnek indult a polgári rétegekben is, az 1970-es évektől kezdték gyártani Franciaországban a zárt öntvény kandalló tűztereket, amelyek a mai napig a legismertebb formáját képezik a kandalló betéteknek. A kandallót az különbözteti meg a kályhától, hogy ennek tűzterét körbeépítik.

A fa tüzelésű kandallók meleget, a nagyméretű ajtóüvegen át látható lángokkal, izzó parázzsal barátságos hangulatot varázsolnak otthonába. Fűtési teljesítményüknek köszönhetően alkalmasak nagy légterű helyiségek, hétvégi házak fűtésére, hűvösebb estéken kiegészítő fűtésre.

Tiszteljen meg bizalmával! Díjmentes helyszíni felmérés, tervezés, tanácsadás alapján 3 napon belül elkészítem Önnek az ajánlatot.

Bármilyen kérdése van, hívjon bátran, állok rendelkezésére!