KIEGÉSZÍTŐK

A kiegészítők praktikus segítséget nyújtanak a kályhák, kandallók, kemencék mindennapi használatához. Ezen felül kitűnő ajándékozási lehetőséget is magukban rejtenek.

KÁLYHA/KANDALLÓ TISZTÍTÓ KÉSZLET

A kályha/kandalló használat elengedhetetlen kelléke a megfelelő tisztítókészlet. Az alap 3 részes készlet: piszkavas, seprű és lapát. A seprű és a lapát tisztításra használható, a piszkavassal pedig a tüzelőanyagot igazgathatjuk. 

Nálam megtalálja a modern, a klasszikus és a rusztikus változatokat egyaránt, melyhez a felhasznált anyag acél. Készítek hagyományos, praktikus vödrös megoldásokat is, ahol a vödör a hamu tárolására szolgál.

A megfelelő tisztítókészlet nem csupán egy elengedhetetlen tartozék, hanem dekoratív dísztárgy is egyben.

TŰZHELY AJTÓ

Akárcsak a házunkon, tűzhelyünk esetében is rendkívül fontos az ajtó. Az égéstér elszigetelése során az ajtók nemcsak a mérgező égésterméktől, hanem a kosztól, portól és szagoktól is megóvnak. A tűzhely ajtók és hamuajtók megválasztása során kiemelkedő figyelmet kell fordítani azok kivitelére, mivel a kiváló szigetelés mellett nagy hőtűrő képességgel is kell rendelkezniük, valamint a kialakításra és stílusra is érdemes figyelni.

Kályha/kandalló/kemence ajtók egyedi gyártásával is foglalkozom, az ajtókat többféle méretben, díszítéssel, samottal szigetelve, fém, fa vagy porcelán fogantyúval készítem. Többféle típusban, igény szerint egy vagy kétszárnyas, üveges vagy lemezes változatban, bármilyen elképzelés megoldható.

PRÉSELT TŰZIFA BRIKETT

Az újrafeldolgozott, préseléssel brikettként előállított tüzelő nagyon jó fűtőértékkel rendelkezik. A nyomás és préselés hatására nincs benne levegő, vagy légrések. Nincs benne víz, sem felesleges nedvesség. A préselt brikett egy tömör szerkezetű anyag, ennél fogva a megfogható felület minden milliméterében értékes tüzelőanyag található.

A brikett fűtőértéke átlag 16-19 Mj/ Kg, ami kétszer több mint a frissen vágott fa 7 Mj/Kg-os fűtőértéke, sőt még az átlagos normális, száraz tűzifánál is 30-40%-kal magasabb.

PIZZALAPÁT

A pizzalapát az alapfelszereléshez tartozik minden kerti konyhában. Teljesen rozsdamentes acélból készül, ez a legjobb eszköz az ételek sütéséhez, a sütőben történő mozgatásához. Könnyű és tartós, a tökéletes eszköz a pizza optimális sütésének biztosításához.

Két méretben: hossza 175 cm és 120 cm.

A lapát formája kerek, és a rövid nyelű pizzakiemelőkhöz képest a hosszú nyelű pizzalapátokkal a mély kemencékbe is behelyezhetők a pizzák.

EGYEDI GRILLRÁCS

Elengedhetetlen grilltartozék az egyedi grillrács, melyet krómozott anyagból készítek, így időtálló és a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatóak róla. Kiválóan alkalmas a családi, baráti szabadtéri sütögetésekhez

Az erősített rácsozat hőhatására vetemedésre nem hajlamos, de figyelni kell arra, hogy az átforrósodott alkatrészek hideg vízzel ne érintkezzenek.

Mérete: igény szerinti kivitelezés

Mitől egyedi az általam készített ?

Az általam készített grillrács szerkezeti kialakítása miatt egyedi, mivel a zsíradékot egyedülálló módon összegyűjti és az nem szennyezi a tűzhelyet, így kevesebb tisztítás szükséges. 

Bármilyen kérdése van, hívjon bátran, állok rendelkezésére!